Pirmąjį viskio barą Kaune įkūrę buvę garsūs didžėjai Šarūnas Karalius ir Lauris Lee iš „RyRalio“ dueto laikosi pažado toliau plėtoti šalies viskio kultūrą. Šį šeštadienį Vilniaus Trakų gatvėje duris atveria antrasis jų viskio baras „King & Mouse“, siūlysiantis plačiausią viskio pasirinkimą visoje šalyje.
„Vos prieš kelerius metus viskis Lietuvoje buvo tiesiog tik madingas gėrimas, bet šiai madai subrendus, žmonės pradėjo vis labiau juo domėtis ir išties vertinti. „King & Mouse“ bus būtent tokia vieta, kurios visko centre – viskis. Pas mus bus galima tiek pradėti pažintį su viskiu, tiek išbandyti gana egzotiškas jo rūšis“, – pasakoja vienas baro šeimininkų Šarūnas Karalius.
Baro lentynose tilps daugiau nei 300 viskio rūšių iš viso pasaulio. Tarp jų – tiek kelias dešimtis metų Škotijos rūsiuose brandintos retos rūšys, tiek novatoriškos viskio interpretacijos iš lietuviams kiek neįprastų šalių – pvz., Japonijos, Indijos ar Švedijos. Viskio meniu kruopščiai atrinko patys baro įkūrėjai, kuriems kokybiško viskio paieškos po visą pasaulį pastaruosius metus tapo kone kasdienybė ir visiškai pakeitė stovėjimą už didžėjaus pulto. „Anksčiau keliaudavome su įrašų plokštelėmis, šiandien – lankome parodas ir ieškome įdomių gėrimų, kuriuos galėtume atvežti į Lietuvą“, – lakoniškai karjeros pokyčius apibūdina Lauris Lee.
Beveik dešimtmetį duetas „Ryralio“ buvo vienas lietuviškos house muzikos kultūros simbolių: jų organizuoti vakarėliai ir leisti įrašai išaugino visą tokios muzikos gerbėjų kartą. Šiandien duetas pasiryžęs populiarinti kitą – viskio kultūrą. Į viskio verslą Šarūnas ir Laurynas žengė 2010-aisiais, kai Kaune atidarė patį pirmąjį viskio barą Lietuvoje. Baras W1640 pelnė ne tik lankytojų, bet ir ekspertų pripažinimą – jo viskių asortimentą gyrė tarptautinis žurnalas „Whisky Magazine“, įtakingi Švedijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių žurnalistai ir viskio žinovai.
Naujasis buvusių didžėjų baras Vilniuje ketina dar labiau nustebinti viskio mėgėjus ne tik savo meniu, bet ir aplinka. Į „King & Mouse“ galima patekti per vieną siauriausių Vilniaus gatvių Miesto sienos gatvę, kuri tapo unikaliu baro kiemeliu. Pats baras įsikūręs grafų Umiastovskių rūmuose, kurie iki Antrojo pasaulinio karo buvo dažna inteligentų pobūvių ir slaptų lietuviškų vakarėlių vieta.
„Čia tartum susipina du laikmečiai: jaučiama senojo Vilniaus dvasia, tačiau kartu ir modernus komfortas. Baras pritaikytas skirtingiems lankytojų poreikiams, todėl jį sudaro trys erdvės: pagrindinė salė, ramiam pasisėdėjimui skirta šviesioji salė ir degustacijų erdvė, kurioje apie viskio istoriją ir savybes pasakos viskio žinovai iš Lietuvos ir užsienio“, – pasakoja Š. Karalius.
Didysis „King & Mouse“ atidarymas vyks jau šį savaitgalį, balandžio 5 ir 6 d.. Baras veiks nuo 17 iki 1 valandos pirmadienį – ketvirtadienį, o penktadienį ir šeštadienį iki 5 valandos ryto. Dieną čia veiks ir pirmoji Lietuvoje viskio krautuvė, kurioje bus galima įsigyti niekur kitur neparduodamų gėrimų.